Humor in Communicatie

Direct contact opnemen
Een vraag of bericht? Neem vooral direct contact op via het contactfomulier hieronder.

Waarmee mag ik je aanspreken?

Via welk e-mailadres kan ik je bereiken?

Humor in Communicatie

Humor. Wat versta jij daaronder? Relativeringsvermogen, moppen tappen, zelfspot? Wat versta jij onder ‘een goed gevoel voor humor’? En waar gaat je voorkeur naar uit, communicatie mét of liever zonder humor?

Verschillende situaties vragen om verschillende vormen van humor. Humor is op te splitsen in allerlei verschillende uitingsvormen. Een mop in de juiste setting kan de sfeer verbeteren, maar een mop op het verkeerde moment kan een dealbreaker zijn. Misschien was zelfspot op dat moment een beter idee.

In bedrijfscommunicatie, persoonlijke presentaties, rapporten…humor verdient een grotere rol. Humor is een sterk communicatiemiddel om de sfeer te verbeteren of de communicatie soepeler te laten verlopen. Maar dan moet je wel weten hoe je het kunt inzetten. En daar kan ik je bij helpen.

Met workshops: Hoe kun je humor op de werkvloer inpassen? Welke verschillende soorten humor heeft je team in het assortiment? Wat is het verschil tussen mannen- en vrouwenhumor? En het allerbelangrijkste: Hoe kun je humor inzetten als communicatiemiddel?

Of juist met lezingen: Waarom lachen we eigenlijk? Wat verstaan we onder 'flauwe humor'? En welk effect heeft humor op status? Na jaren cabaret maken en wetenschappelijke theorieën humor lezen wordt het tijd om mijn opgedane kennis met anderen te delen. Hoe meer mensen humor bewust als communicatiemiddel in kunnen zetten, hoe leuker het wordt.

Wat kun je van mij verwachten:

Wat wil je bereiken, en hoe kan mijn kennis over humor daarbij helpen?

Veel theoretische kennis, geïllustreerd met amusant materiaal uit de praktijk

Indien gewenst praktische oefeningen of werkvormen

Dus, samengevat, waarvoor kun je bij mij terecht?

Datgene wat jij nodig hebt of je team/bedrijf nodig heeft om humor beter, bewuster en vaker in te zetten.

Vragen? Interesse? Neem contact op via info@inpositievezin.nl of bel 06-19939254